Mere om makrel

Grøndals makrel fanges i Atlanterhavet ud for Portugals kyst og forarbejdes efter en snart 100 år gammel tradition hos fiskekonserves-producenten Pinhais.


Makrellen fiskes fra små fartøjer med specialnet, så bifangst og skader på havmiljøet undgås. Makreller lever hovedsageligt af plankton og har derfor et ekstremt lavt indhold af tungmetaller.


Makrellen er derfor en af de sundeste fisk på markedet. Fyldt med vitaminer og gavnlige mineraler, sunde fedtsyrer og masser af protein. Og naturligvis pakket i BPA-fri dåser.


De friskfangede makrel renses og pakkes i hånden. Alt konserves produceret hos Pinhais er klargjort, tilberedt og pakket af kvinderne på fabrikken. Det er tradition i området at mændene tager på havet, og kvinder laver arbejdet på landet, og Pinhais har videreført dette, for at sikre bredest muligt ansættelse i lokalsamfundet.


Brug den som grundlag for en nytænkning af makrelsalaten, lad den spille med musklerne på en skive brød eller servér den med pasta eller ris. Makrellen er desuden et superfood, der både giver vitaminer, sunde omega-3 fedtsyrer og masser af ren, lækker protein.