Valnøddesnaps - Opskrift

Opskrift

1 flaske Brøndum snaps (eller vodka)

ca. 300 gr. grønne valnødder


Valnødderne skæres ud i både med en god skarp kniv (1 nød deles i 8) og snapsen tilsættes. Husk plastikhandsker - garvesyren gør dine fingre sorte..


Snapsen skal nu trække 4–6 måneder, hvorefter valnødderne filtreres fra - ventetiden kan evtt. bruges til at nyde det farveskift der sker med essensen.

 

Efter et par dage, er snapsen svagt lysegrøn, det grønne forstærkes til nærmest neongrøn i en kort periode, hvorefter snapsen bliver grumset gråsort, for til sidst at ende med den smukkeste mørke mahognifarve efter lagring.


Lad snapsen lagre - gerne mange år, og du står til sidst med en drik der smager som den fineste cognac :-)


Hvis du ikke har tålmodighed til selv at stå for brygningen tilbyder vi en  række færdiglavede essenser her: